Om


Maria Österborg Cert. Feng Shui konsult

Feng Shui har sedan många år varit en naturlig del av mitt liv. För den som inte är så insatt i ämnet kan det ibland uppfattas som lite konstigt eller rent av märkligt. Det här vill jag ändra på och dela med mig av kunskapen på ett enkelt och lättförståeligt sätt. När jag upptäckte att det inte fanns en enda webbkurs i ämnet gick jag vida utanför min egna komfortzon och gjorde tre grundkurser under sommaren och hösten 2015. Sedan årskiftet har jag ett nära sammarbetet med min kollega Marianne Jensen Rose som brinner för samma sak, att helt enkelt förmedla hur man kan skapa goda miljöer som får oss att må bra.

Tillsammans har vi skapat koncepetet ”Feng Shui på lätt sätt” med webbkurser, E-bok samt en gemensam hem- och medlemssida.  Här kan du läs mer om oss >> 


Mina tre stora förebilder och inspiratörer är Agneta Nyholm Winqvist, Simon Brown och Susanna Utbult. Det var Agnetas bok ”Feng Shui för svenska hem” som öppnade mina ögon för detta fascinerande ämne, jag blev helt tagen. Hon har efter den skrivit ett flertal böcker och den senaste är en otroligt vacker och livgivande bok vid namn Graceful Living, konsten att leva varsamt och innerligt.

Susanna Simon Maria
Susanna Simon Maria

Simon Brown är en av världens främsta författare inom Feng Shui, flera av hans böcker finns översatta till svenska. Jag har haft förmånen att träffa honom vid två olika kurstillfällen och det var helt fantastiskt. Kurserna med Simon anordnades av Susanna, ägare och utbildningsansvarig vid Nordic School of Feng Shui. Det var också där jag gick min utbildning som jag minns med stor glädje och värme. Susanna och hennes medarbetare är otroligt generösa med att ösa ur sin kunskapsbank. Feng Shui är ju ett stort ämne och ett livslångt lärande om man vill välja det.


Lite mer om mig
Mina egna kryddblandningar med tillhörande presentbutik var min huvudsysselsättning från mitten av 90-talet och fram till sommaren 2009. För att få en bra grund att stå på innan jag utbildade mig till Feng Shui-konsult bestämde jag mig för att gå en hälsocoachutbildning under ett år där Kommunikologi (kommunikation och förändring) var ett av huvudämnena. Det var två terminer fyllda av härliga möten och massor med ny kunskap, senare lärde jag mig även Access Bars, en underbar avslappnande behandling som rensar tankar och lugnar hela kroppens system.

Den gemensamma nämnaren med Feng Shui, Kommunikologi och Access Bars är att vi alla är värda det bästa, man utgår från här och nu och att allt bara kan bli bättre om man så själv vill. För mig är det en härlig kombination.


Annonser